UŞAK'ın YÖRESEL YEMEKLERİ

TARHANA ÇORBASI
Uşak usulü tarhana çorbasının yapımında, 20 gün kadar bekletilmiş tarhana kırmızı ve yeşil biber, un, yoğurt, süt ve isteğe göre kullanılan fasulye ya da nohutun harika birleşiminden oluşuyor. Biraz uğraştırsa da tüm uğraşlarınıza değecek bir başlangıç yemeği.
ET BASMA
Özenle hazırlanmış dana kıymadan hazırlanan bu lezzetli Uşak yemeğinin ismi et basma… Kent halkının sıklıkla pişirdiği lezzetli basma köfteyi, ev yemekleri yapan restoranlarda bulabilirsiniz.

CİĞER SARMA
Sakatat sevenlere Uşak’a özgü meşhur bir lezzet olan Ciğer Sarma, denemenizi tavsiye ettiğimiz lezzetler arasında. Damat zevkine önem veren ve ciğer sevenler için tam bir lezzet bombası. Pirinçli kuş üzümlü iç harcın kuzu ciğer ile sarılmasından oluşuyor.
MUSKA BÖREĞİ
Farklı yörelerde peynirli yapılan muska böreği, Uşak’ta Ege’nin yeni toplanmış taptaze otlarıyla yapılıyor. Özellikle ıspanağın sık sık iç malzeme olarak kullanıldığı böreğe soğan ve pul biberde eklenince tadına doyum olmuyor.


  • Uşak' ın diğer yöresel yemeklerini biliyorsanız yorum yapabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Gerçekten Çok etkili Ve Başaralı Olmuş Sayenizde Dün Gelen Misafirlerimi şaşırttım Onlar da çok beğendi teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. ayy ayy acıktım kızz gidem de mutfağa bişiler yapam:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Resim