MANİSA'nın YÖRESEL YEMEKLERİ
BOHÇA KEBABI
Öyle bir yemek hayal edin ki, sadece bir tanesiyle bile tıka basa doyacağınız cinsten olsun. Evet evet, bohça kebabının ta kendisinden bahsediyoruz. İsmini de güzelce bohçalanmasından alan bu nefis yemek, söylediğimiz gibi sizi epey bir zorlayıp uğraştırabilir. Özellikle de sunumu olmazsa olmaz uğraşlarından. Fakat eminiz ki sizler de bizler gibi daha ilk ısırıktan kreplerin üzerindeki beşamel sosu ayrı, erimiş kaşar peynirini apayrı yakıştıracaksınız bu yemeğe.
KULA GÜVECİ
Esas tadını her ne kadar odun ateşinde verse de, Kula güveci herkesin kendi evinde yapıp deneyebileceği tariflerden biri. Tabi bu lezzet size “Gülü seven dikenine katlanır” atasözünü birazcık anımsatabilir. Zira 4,5 saatlik pişirme süresi dikenin ta kendisi. Ama o yedikten sonraki mükemmel haz için olsun o kadar değil mi?
KAPAMA
Manisa’ya her yolu düşen mantı düşkünlerinin bu değişik yöresel yemeği mutlaka tatması gerekiyor. Çünkü deneyen herkes, hamur ve kıyma ikilisini Alaşehir kapamayla birlikte daha çok sevdiğini söylüyor.
MANİSA KEBABI
Manisa denilince herkesin aklına ilk kebabı gelir elbet. Ee haksız da değiller. Zamanında Halep’ten gelip Manisa’ya yerleşen İbrahim Usta'nın, şişe sarmaladığı köfteye işte bu da “Manisa’nın kebabı” demesiyle başlamış bu lezzet serüveni. Ee iyi ki de demiş o zaman. Yoksa biz bu harika yemeği tanıyamadan ne yapardık değil mi?
- Manisa' nın diğer yöresel yemeklerini biliyorsanız yorum yapabilirsiniz.
sOĞAL Jnımmm
YanıtlaSilስራውን ትተዉ ይመስለኛል
YanıtlaSilUste dut ez dudala ezer ikasi zure webgunetik.
Sil